“a singer of uncommon charm and perfect diction”

“den wunderbar klaren Sopran”

 

Ellen Delahanty

 

Mijn living is aan de kleine kant. Kan er een huisconcert worden in georganiseerd? Als vuistregel hanteren we het volgende: als u een ruimte van 2m50 bij 2m kan reserveren voor het plaatsen van het klavecimbel voor de combinatie zang/klavecimbel, dan is dit voldoende als "podium". Voor een concert met bloklfuit solo kan 1m50 op 1m50 volstaan. Vervolgens is het een goed idee om het publiek over drie niveaus te verdelen, zonder uw meubels uit de living te halen. De sofo's kunnen zo het laagste zitniveau vooraan innemen; de stoelen het tweede zitniveau (vraag aan de geïnviteerden om een stoel mee te brengen). Achteraan de kamer kan de eettafel geplaatst worden waarop (eventueel op kleine kussens) de mensen kunnen zitten op het hoogste niveau met een open zicht op het 'podium'.
Hoeveel worden de artiesten betaald? We werken met een heel democratische prijs van 10 EUR per persoon in het publiek, met een minimum van 200 EUR oftewel een publiek van 20 mensen. Als er 20 of meer mensen kunnen geplaatst worden in de living gaat de gehele inkomprijs van 10 EUR per persoon naar de artiesten en moet de gastheer/vrouw niets ophoesten. Wel vragen we toestemming om CD's te koop te stellen op het eind van het concertdo om de uitkoopsom een beetje aan te dikken. Ook vragen we een simpele maaltijd van onze gastheer/vrouw voor het concert.
Ik heb een eigen zaak, en had graag een huisconcert georganiseerd voor mijn relaties. Gelden dezelfde voorwaarden hier? Neen. De lage uitkoopsommen zijn strikt voorbehouden voor private personen die niet verbonden zijn aan een zaak, en die enkel organiseren voor familie en vrienden. In het andere geval zijn onze normale concertgages van toepassing. Concert organisatoren die een concert organiseren dat open staat voor het publiek kunnen ook geen gebruik maken van deze formule.
Ik had het publiek graag een drankje aangeboden achteraf. Wat is de beste formule hiervoor? Hier bent u natuurlijk vrij in, maar we suggereren graag twee mogelijke opties: ofwel biedt u de gasten een drankje aan dat volledig door u wordt betaalt, ofwel zet u een duidelijk waarneembare doos in het zicht waar mensen een bijdrage kunnen in deponeren. U kan hierbij ook een bepaald bedrag per drank suggereren.
Hoe inviteer ik best de mensen, en hoe kan ik er zeker van zijn dat ze komen opdagen? De beste manier om er zeker van te zijn dat je een volle zaal hebt met een zo beperkt mogelijk aantal afzeggingen, is door het vragen om de betaling te voldoen bij de bevestiging van de reservatie. Als u uitlegt dat dit belangrijk is om te weten hoeveel plaatsen er bezet zullen zijn, zullen de mensen hier zeker begrip voor opbrengen. Indien gewenst kunnen we voor een standaard uitnodiging zorgen, waarbij u enkel de adressen moet invullen. Als u met gedrukte invitaties werkt, is het een goed idee om te vertrekken van het dubbel of zelfs driedubbele van het aantal plaatsen dat beschikbaar is. Mensen persoonlijk uitnodigen werkt natuurlijk het beste.
Wij wonen buiten België. Kunnen we ook van deze formule gebruik maken? Zeker, maar we willen dan wel vragen om het concert te organiseren in een periode dat we in uw omgeving concerteren. Dit om de reiskosten te drukken. Als u erin slaagt om een paar vrienden te overtuigen om een gelijkaardig huisconcert te organiseren in dezelfde periode, kan het allemaal eenvoudiger worden.
Welke programma's kan u aanbieden voor huisconcerten? Op dit ogenblik kunnen we duo concerten aanbieden met Ellen Delahanty, zang en Geert Van Gele, klavecimbel/blokfluit. Het uiteindelijke programma kan variëren van moment tot moment. Gelieve hiervoor contact op te nemen voor verdere details.

Voor verdere informatie en beschikbaarheid: +32(0)3 236 66 32 of info(at)ellendelahanty.com

 

 

We kunnen een huisconcert verzorgen bij u thuis voor familie en vrienden. Het is verrassend genoeg betaalbaar, en eenvoudig te organiseren, zelfs in kleine livings. Heeft u bang van te hoge uitkoopsommen en te kleine livings? We nemen voldoening met weinig. Lees verder hierlangs bij de Frequently Asked Questions.

 

 

 

 


Ellen%20Delahanty
Quantcast