“a singer of uncommon charm and perfect diction”

“den wunderbar klaren Sopran”

 

Ellen Delahanty

 

Sweeter than Roses

Henry Purcell (1659-1695) staat bekend als één der grootste Engelse componisten ooit. Zijn liederen gaan op onnavolgbare wijze om met de Engelse teksten en blinken uit in expressieve kracht en een subtiele virtuositeit.

 

Siglo de Oro

De nieuw vergaarde rijkdom uit de verre koloniën maakte Spanje het rijkste land ter wereld. Het muzikale gevolg hiervan was dat de hofkapellen van de koningen een schitterend repertoire hebben geproduceerd. Liederen van Hidalgo, El Maestro Capitán (Mateo Romero) and Juan Arañés.

 

Isola d'Amore

De liefde, nu eens wanhopig, dan weer rapsodisch, maar wel altijd passioneel, is de rode draad doorheen dit programma vol Italiaanse barokke juwelen. Componisten als Frescobaldi, Monteverdi, Marcello, d'India en Vivaldi.

 

 

 

 

Laudate

Religieuze muziek van Monteverdi tot Mozart. Een gevarieerd programma dat verschillende eeuwen overspand.

 

Bach

Vocaal repertoire van de grootste componist aller tijden, gecombineerd met instrumentale transcripties voor blokfluit solo.

 

Barok tot Broadway

Ellen Delahanty laat onverwachte parallellen zien tussen twee totaal verschillende werelden: de Barok enerzijds en Broadway anderzijds. Populaire Broadway componisten als Rodgers & Hammerstein, Sondheim delen het podium met Monteverdi, Purcell,...

 

Broadway Rose

Een Broadway programma met pianist Peter Oerlemans en blokfluitist Geert Van Gele. De blokfluit geeft extra cachette aan het geheel met jazzy repertoire van de Amerikaanse componist Pete Rose.


Ellen%20Delahanty
Quantcast