NEWS

Met hartstochtelijke passie, zoals hun naam suggereert, brengt Sospiri Ardenti kamermuziek uit de barokperiode. Lees hun recencies hier!

Sospiri Ardenti blijft actief in deze covid-periode via covid-proof live concerten, en streaming concerten via youtube.

Openingsconcert "Kattenberg Lab":Zondag 25 april om 20.00u feestelijke ingebruikname nieuwe repetitie-, streaming-, opnameruimte. Feestelijk concert met muziek van Henry Purcell en Jacob Van Eyck door Ellen Delahanty, sopraan en Geert Van Gele, blokfluit en klavecimbel. Beleef het mee via deze link!

Nieuw programma ism. bas-bariton Wilfried Van den Brande. "Wannes, een barokke fantasie", muziek van Wannes Van De Velde, in combinatie met Ierse folkmuziek, en dit alles in een barok kleedje!

Wannes Van De Velde

zondag 9 mei 2021 om 11:00u in het CC Hasselt. (geannuleerd wegens covid)

maandag 24 mei 2021 om 20:00u (streaming vanuit St-Pauluskerk te Antwerpen). Info

 

Programma "Siglo De Oro" met vroegbarokke muziek uit de Spaanse gouden eeuw:

zaterdag 29 mei 2021 om 20:00u in de St-Antoniuskerk te Edegem (concert wordt uitgesteld wegens covid). Info

maandag 31 mei 2021 om 20.00u streaming concert vanuit Kattenberg Lab. Info

streaming concerten worden mogelijk gemaakt door de steun van de Vlaamse Gemeenschap

 

About Sospiri Ardenti

De naam "Sospiri Ardenti" (gepassioneerde zuchten) komt uit een liedbundel Recorder-Lutevan de 17de-eeuwse componist Giulio Caccini. Het ensemble Sospiri Ardenti werd gevormd in 1998 om de passie van de leden - muziek uit de laat-16de tot vroeg-18de eeuw - op een levendige manier over te brengen. De leden zijn afgestudeerd aan diverse conservatoria met specialisatie in historische uitvoeringspraktijk. Sospiri Ardenti trad op tijdens verschillende internationale festivals in Europa en Amerika, en de individuele leden verzorgen regelmatig wereldwijd concerten en masterclasses.